Pagalbos centras
Peradresuoti žmogui

Live Chat nustatymas su keliais operatoriais

Paskutinį kartą atnaujinta:

Kai turite kelis klientų aptarnavimo agentus, kurie turėtų apdoroti tiesioginio pokalbio užklausas, turite bendrinti pokalbių robotą su kiekvienu agentu ir sukonfigūruoti pranešimų nuostatas, kad apie tai būtų informuojami reikiami žmonės. Šiame straipsnyje aprašomas visas sąrankos procesas.

Apžvalga

Kelių operatorių darbo eiga susideda iš trijų dalių:

  1. Bendrinkite pokalbių robotą su kiekvienu operatoriumi skirtuke „Team“ (Komanda)
  2. Kiekvienas operatorius nustato savo tapatybę (vardą ir avatarą) skiltyje „Account Settings“ (Paskyros nustatymai)
  3. Sukonfigūruokite pranešimų nuostatas, kad kiekvienas operatorius gautų pranešimus tik apie tuos pokalbių robotus, kuriuos jis prižiūri

1 veiksmas: bendrinkite pokalbių robotą su operatoriais

Pasirinkite savo pokalbių robotą ir spustelėkite skirtuką Team (Komanda). Spustelėkite Invite Team Member (Pakviesti komandos narį), kad atidarytumėte pakvietimo langą.

Skirtukas Team su paryškintu mygtuku Invite Team Member

Įveskite operatoriaus el. pašto adresą, pasirinkite prieigos lygį ir spustelėkite Invite (Pakviesti).

Naudotojo pakvietimo langas su paryškintu el. pašto laukeliu|width=50

  • Limited (Ribota) prieiga – pakanka operatoriams, kuriems reikia tik atsakyti į tiesioginius pokalbius ir peržiūrėti pokalbių istoriją
  • Full (Visa) prieiga – taip pat leidžia redaguoti pokalbių roboto nustatymus ir treniravimo duomenis

Pakviestas naudotojas privalo turėti „ChatLab“ paskyrą. Jei jos dar neturi, gali užsiregistruoti nemokamai. Priėmęs pakvietimą, jis automatiškai pradeda gauti tiesioginio pokalbio pranešimus apie bendrinamą pokalbių robotą.

Pakartokite šį veiksmą kiekvienam norimam pridėti operatoriui.

2 veiksmas: nustatykite operatoriaus tapatybę

Kiekvienas operatorius turėtų sukonfigūruoti savo rodomą vardą ir avatarą, kad lankytojai žinotų, su kuo kalbasi. Tai kiekvienas operatorius atlieka individualiai savo paskyroje.

Eikite į Account Settings > Live Chat User Settings (Paskyros nustatymai > Live Chat naudotojo nustatymai). Įveskite vardą arba slapyvardį ir pasirinktinai įkelkite savo avatarą.

Live Chat User Settings su paryškintu vardo laukeliu

Spustelėkite Update Live Chat User Settings (Atnaujinti Live Chat naudotojo nustatymus), kad išsaugotumėte. Vardas ir avataras rodomi pokalbių valdiklyje, kai operatorius atsako tiesioginio pokalbio sesijos metu, taip pat jie matomi pokalbių žurnalo istorijoje.

Jei operatorius nenustato savo vardo ir avataro, vietoj jų rodoma „Admin“ ir numatytoji ausinių piktograma.

3 veiksmas: sukonfigūruokite pranešimų nuostatas

Pagal numatytuosius nustatymus kiekvienas naudotojas, turintis prieigą prie pokalbių roboto (kaip savininkas arba kaip bendrinamas komandos narys), gauna tiesioginio pokalbio pranešimus apie tą pokalbių robotą. Tai galite koreguoti kiekvienam pokalbių robotui atskirai.

Eikite į Account Settings > Live Chat Notifications (Paskyros nustatymai > Live Chat pranešimai). Skiltyje Individual Chatbot Notifications (Atskirų pokalbių robotų pranešimai) įjunkite arba išjunkite kiekvieno pokalbių roboto pranešimus. Atlikę pakeitimus spustelėkite Save Live Chat notification preferences (Išsaugoti Live Chat pranešimų nuostatas).

Paskyros nustatymai, rodantys Live Chat Notifications su paryškintais atskirų pokalbių robotų jungikliais

Tai leidžia:

  • Priskirti konkrečius pokalbių robotus konkretiems operatoriams, išjungiant savo pranešimus ir paliekant juos įjungtus paskirtiems agentams
  • Paskirstyti atsakomybes komandoje, kad kiekvienas operatorius stebėtų tik tuos pokalbių robotus, už kuriuos yra atsakingas
  • Palikti įjungtus visų pokalbių robotų pranešimus, jei kiekvienas operatorius turi turėti galimybę atsakyti į bet kurį gaunamą tiesioginį pokalbį

Kiekvienas operatorius savo pranešimų nuostatas valdo savarankiškai, todėl vieno komandos nario pakeitimai neturi įtakos kitiems.

Naršyklės pranešimai

Norėdamas gauti pranešimus realiuoju laiku darbalaukyje su garsu, kiekvienas operatorius tame pačiame puslapyje taip pat turėtų spustelėti Enable browser notifications (Įgalinti naršyklės pranešimus). Suteikite naršyklei leidimą ir patikrinkite įrenginio pranešimų nustatymus. Norėdami gauti įspėjimus, kai programa uždaryta, įrenginyje taip pat sukonfigūruokite tiesioginius „push“ pranešimus.

Patikrinkite pasiekiamumą ir išbandykite

Pirmiausia robote įjunkite Live Chat ir sukonfigūruokite jo darbo grafiką. Jei įjungta parinktis Hide live chat when no operator is available (Slėpti tiesioginį pokalbį, kai nėra pasiekiamo operatoriaus), operatoriai turi būti įsijungę to roboto pranešimus ir pasiekiami naudojant pasirinktą buvimo būsenos režimą: atidarytą programos skirtuką arba atidarytą skirtuką ar užregistruotą „push“ įrenginį. Išjungus roboto pranešimus, Jūs taip pat nebebūsite įtraukiami į jo pasiekiamumo tikrinimą.

Išbandykite naudodami lankytojo naršyklę ir operatoriaus paskyrą: paprašykite tiesioginio pokalbio, atidarykite pranešimą, išsiųskite atsakymą ir įsitikinkite, kad jis pasiekia lankytoją. Užbaikite sesiją ir patikrinkite, ar robotas vėl gali atsakyti. Pranešimų nuostatos nesuteikia išskirtinės nuosavybės teisės į pokalbį.

Susiję straipsniai