Hjælpecenter
Viderestil til menneske

Live Chat

Sidst opdateret:

Live chat giver dine websitebesøgende mulighed for at komme i kontakt med en menneskelig medarbejder i realtid, direkte i chat-widgetten. Når funktionen er aktiveret, ser de besøgende et headset-ikon i chattens sidehoved og kan anmode om at tale med en person i stedet for med AI'en.

Hvor finder du indstillinger for live chat

Vælg din chatbot, klik på fanen Settings (Indstillinger), og vælg derefter Live Chat i venstre sidepanel.

Indstillingssiden for Live Chat med åbningstider og beskeder

Aktivér live chat

Slå Allow users to contact live chat (Tillad brugere at kontakte live chat) til øverst på siden. Når den er aktiveret, vises det fulde konfigurationspanel nedenfor.

Slå live chat til-knap

Første gang du slår kontakten til, vises bekræftelsesdialogen Live Chat Enabled (Live chat aktiveret). Klik på Close (Luk) for at blive på indstillingerne for Live Chat, eller klik på Configure Actions (Konfigurer handlinger) for at gå direkte til robottens indstillinger for Actions, hvor du kan finjustere, hvordan AI'en overdrager samtaler til et menneske.

Alle indstillinger for Live Chat gemmes automatisk, når du ændrer dem - der er ingen særskilt gem-knap på denne side.

Åbningstider

Angiv, hvilke dage og klokkeslæt medarbejdere er tilgængelige for at tage imod live chats.

  • Dagsindstillinger - slå de enkelte ugedage til eller fra individuelt
  • Tidsinterval - angiv start- og sluttidspunkt for hver aktiveret dag
  • Tidszone - vælg den tidszone, som din tidsplan er baseret på

I de fastsatte åbningstider ser besøgende et aktivt live chat-ikon. Uden for disse åbningstider er ikonet nedtonet, og hvis man holder musen over det, vises teksten Out of hours message (Besked uden for åbningstid).

Timeout for medarbejder

  • Waiting for operator timeout (seconds) (Timeout for ventetid på medarbejder (sekunder)) - hvor længe der skal ventes på, at en medarbejder deltager, før der sker en timeout (30-600 sekunder). Standarden er 180 sekunder.
  • Redirect to human support form after timeout (Omdiriger til kontaktformular til menneskelig support efter timeout) - når dette er aktiveret, får besøgende, som venter for længe på en medarbejder, vist kontaktformularen til menneskelig support (Human Support Contact Form skal være aktiveret separat, for at dette virker).

Beskeder, der kan tilpasses

Al tekst, der vises for besøgende under live chat-forløbet, kan tilpasses:

Beskeder relateret til åbningstider

  • Out of hours message (Besked uden for åbningstid) - vises, når besøgende holder musen over det nedtonede live chat-ikon uden for åbningstiden
  • Live chat info message (Infobesked om live chat) - værktøjstip, der vises, når besøgende holder musen over det aktive live chat-ikon i åbningstiden

Sessionsbeskeder

  • Live chat start message (Startbesked for live chat) - vises, når den besøgende starter en live chat-session
  • Live chat end message (Slutbesked for live chat) - vises, når live chat-sessionen afsluttes
  • Operator has joined label (Mærkat for medarbejder har deltaget) - vises, når en medarbejder tilslutter sig samtalen
  • Operator did not join in time label (Mærkat for medarbejder nåede ikke at deltage) - vises, hvis ingen medarbejder tilslutter sig inden for timeout-perioden
  • Waiting for operator to join label (Mærkat for venter på medarbejder) - vises, mens den besøgende venter på en medarbejder

Brugeridentifikation

  • Live chat name label (Navnemærkat for live chat) - prompt, der beder den besøgende om deres navn før start
  • Live chat email label (E-mailmærkat for live chat) - prompt, der beder den besøgende om deres e-mail før start

Dialogboks til bekræftelse af afslutning

  • Live chat close modal title (Titel på modalboks til lukning af live chat) - bekræftelsesspørgsmål, der vises, når den besøgende eller medarbejderen afslutter chatten
  • Live chat modal confirm label (Bekræftelsesmærkat for modalboks) - tekst på bekræftelsesknappen (f.eks. "Ja, afslut chat")
  • Live chat modal close label (Lukkemærkat for modalboks) - tekst på annulleringsknappen (f.eks. "Fortsæt chat")
  • Live chat close tooltip text (Værktøjstiptekst for lukning af live chat) - værktøjstip på luk/afslut-knappen, mens live chat er aktiv

Hvordan live chat ser ud for besøgende

Når live chat er aktiveret, tilgår besøgende funktionen fra chat-widgettens sidehoved. Hvor det præcist er placeret, afhænger af layoutet for Header Actions (Handlinger i sidehoved) under Settings > Appearance (Indstillinger > Udseende): med Separate icons (Separate ikoner) er et headset-ikon placeret i sidehovedet ved siden af de andre aktiverede ikoner, og med Menu (dropdown) (Menu (rullemenu)) bliver live chat et punkt i sidehovedets menu bag ikonet med de tre prikker, sammen med andre menupunkter såsom Reset conversation (Nulstil samtale) og sprogvælgeren, når disse er slået til. Nye chatrobotter bruger menuen; chatrobotter oprettet før 2. september 2026 beholder separate ikoner.

Hvis Special Welcome Screen (Særlig velkomstskærm) er slået til, bestemmer indstillingen Hide Live Chat (Skjul live chat) under Settings > Appearance, om live chat er tilgængelig før den besøgendes første besked. Se Welcome Screen.

Chat-widgettens sidehoved med separate ikoner for live chat og kontaktformularen|width=40

Med menulayoutet findes de samme handlinger bag ikonet med tre prikker:

Live chat og kontaktformular i chat-widgettens sidehovedmenu|width=40

I åbningstiden viser et værktøjstip infobeskeden om live chat, når man holder musen over ikonet.

Værktøjstip med live chat-info i åbningstiden|width=30

Uden for åbningstiden er ikonet nedtonet, og når man holder musen over det, vises beskeden for uden for åbningstid.

Nedtonet ikon med besked om uden for åbningstid|width=40

Forløbet i en live chat-session

  1. Den besøgende åbner live chat fra sidehovedet i åbningstiden
  2. Den besøgende indtaster sit navn og sin e-mail
  3. Beskeden "Live Chat Started" vises, og den besøgende venter på en medarbejder. Det indtastede navn og e-mailadressen vises i samtalen, så medarbejderen kan se, hvem de taler med, uden at forlade udskriften
  4. Når en medarbejder tilslutter sig, vises beskeden "Operator has joined", og udvekslingen af beskeder i realtid begynder
  5. Begge parter kan afslutte sessionen, hvilket åbner dialogboksen til bekræftelse af afslutning

Live chat-session med tilsluttet medarbejder|width=50

Hvis ingen medarbejder tilslutter sig inden for timeout-perioden, ser den besøgende beskeden "Operator did not join" og bliver eventuelt omdirigeret til kontaktformularen til menneskelig support.

Konfiguration for medarbejdere

Angiv dit viste navn og din avatar

Gå til Account Settings > Live Chat User Settings (Kontoindstillinger > Brugerindstillinger for Live Chat). Indtast dit navn eller kaldenavn, og upload eventuelt en avatar. Disse vises for de besøgende under live chat-samtaler og fremgår af chatlogs-historikken.

Siden Brugerindstillinger for Live Chat

Konfigurer notifikationer

Gå til Account Settings > Live Chat Notifications (Kontoindstillinger > Notifikationer for Live Chat).

Siden Indstillinger for Live Chat-notifikationer

  • Browsernotifikationer - klik på Enable browser notifications (Aktivér browsernotifikationer) for at modtage skrivebordsadvarsler med lyd, når en live chat starter, eller når der ankommer en ny besked. Hvis din browser viser, at notifikationer er "deaktiveret", skal du klikke på knappen for at give tilladelse.

⚠️ Modtagelse af lydnotifikationer for inaktive faner kan kræve yderligere browserindstillinger. Nogle browsere slår som standard lyden fra på baggrundsfaner.

  • Individuelle chatbot-notifikationer - slå notifikationer til eller fra for hver enkelt chatbot. Dette er nyttigt, hvis du vil tildele bestemte robotter til bestemte medarbejdere.

Klik på Save Live Chat notification preferences (Gem notifikationsindstillinger for Live Chat) efter at have foretaget ændringer.

Flere medarbejdere

Hvis du vil have flere medarbejdere til at håndtere live chats, kan du dele chatrobotten med andre teammedlemmer via fanen Team. Når en chatbot deles med en anden bruger, modtager denne bruger automatisk live chat-notifikationer for den. Hver medarbejder kan uafhængigt administrere, hvilke chatbot-notifikationer de modtager, i deres egne kontoindstillinger. Se Live Chat-opsætning med flere medarbejdere for flere detaljer.

Relaterede artikler