Помощен център
Акаунт и данни

Изтриване на Вашия чатбот

Последна актуализация:

Изтриването на чатбот премахва чатбота и свързаните с него работни данни. Няма опция за отмяна от страна на потребителя. Експортирайте всички разговори или лийдове, от които се нуждаете, преди да продължите; част от почистването на свързаните услуги се обработва отделно.

Какво се изтрива

Когато изтриете чатбот, следните данни се премахват окончателно:

  • Набори от данни за обучение (съдържание на уебсайта, файлове, въпроси и отговори, текстови записи)
  • История на разговорите и резюмета
  • Събрани лийдове
  • Покани за споделяне и достъп на екипа
  • Настройки и конфигурация на чатбота

Как се изтрива чатбот

  1. Отворете Вашия чатбот и кликнете върху раздела Danger Zone (Опасна зона).

Навигационни раздели на бота с откроен раздел Danger Zone

  1. Превъртете надолу до секцията Delete chatbot (Изтриване на чатбот) и кликнете върху Delete chatbot.

Секция Delete chatbot с откроен бутон Delete chatbot

  1. Появява се запитване за потвърждение. Кликнете върху Yes (Да), за да изтриете чатбота за постоянно.

Диалогов прозорец за потвърждение с откроен бутон Yes

След успешно изтриване ще бъдете пренасочени към списъка с ботове. Уверете се, че чатботът вече не фигурира в списъка, след което премахнете неговия код за инсталиране от Вашия уебсайт. Изтриването на чатбот не анулира абонамента за Вашия акаунт. Външните копия, като например експортирани файлове или данни, изпратени предварително към друга система, изискват отделна обработка.

Важно: Единствено собственикът на чатбота може да го изтрие. Членовете на екипа с достъп FULL може да виждат Danger Zone, но изтриването остава достъпно само за собственика. Членовете на екипа с достъп LIMITED не виждат този раздел. Научете повече за нивата на достъп в Поканване на администратори.

Свързани статии