Centru de ajutor
Trenarea chatbotului dumneavoastră

Antrenare în fundal

Ultima actualizare:

Când începeți o antrenare pe baza unui site web, ChatLab procesează totul pe server. Puteți naviga către alte pagini, închide fila browserului sau vă puteți deconecta complet - antrenarea continuă până la finalizare.


Cum funcționează

Antrenarea în fundal este activă permanent. Nu trebuie să activați nimic. Fiecare utilizator din orice plan beneficiază de aceasta în mod automat.

Când faceți clic pe Start scanning the website (Începe scanarea site-ului web) în fereastra de dialog pentru antrenare nouă, sistemul începe scanarea și procesarea conținutului site-ului dumneavoastră web pe server. O fereastră de confirmare confirmă faptul că antrenarea a început și că puteți părăsi pagina în siguranță.

Dacă rămâneți pe pagină, actualizările de progres în timp real apar pe cardul de antrenare - inclusiv numărul de linkuri scanate și numărul total de caractere de antrenare colectate până în acel moment.


Notificări prin e-mail

Activați comutatorul Email me when training is finished or needs my attention (Trimite-mi un e-mail când antrenarea este finalizată sau necesită atenția mea) atunci când creați o nouă antrenare a unui site web. După activare, introduceți adresa de e-mail la care doriți să primiți notificările.

Fereastra de dialog pentru antrenare nouă cu comutatorul de notificare prin e-mail evidențiat

Veți primi un e-mail atunci când:

  • Antrenarea se finalizează cu succes
  • Sistemul necesită atenția dumneavoastră (de exemplu, dacă ați ales să selectați adrese URL individuale)
  • Apare o eroare în timpul antrenării

Comutatorul este activat în mod implicit și este precompletat cu adresa de e-mail a contului dumneavoastră.


Selectarea adreselor URL individuale

În mod implicit, ChatLab se antrenează pe toate paginile pe care le descoperă în timpul scanării. Dacă preferați să verificați și să alegeți mai întâi anumite pagini, activați comutatorul I want to select individual urls for training after scanning the website (Vreau să selectez adrese URL individuale pentru antrenare după scanarea site-ului web).

Fereastra de dialog pentru antrenare nouă cu comutatorul de selectare a adreselor URL evidențiat

Când această opțiune este activată:

  1. Sistemul scanează site-ul web și colectează toate paginile descoperite
  2. Antrenarea se întrerupe în etapa Awaiting links selection (Se așteaptă selectarea linkurilor)
  3. Primiți o notificare prin e-mail (dacă este activată) că este necesară atenția dumneavoastră
  4. Reveniți la pagina de antrenare și selectați adresele URL pe care doriți să le includeți
  5. Faceți clic pe Start the Training (Începe antrenarea) pentru a continua doar cu paginile selectate

Monitorizarea progresului antrenării

Navigați la Training > Links (Antrenare > Linkuri) și comutați la fila Trainings (Antrenări) pentru a vedea toate sarcinile de antrenare a site-urilor web.

Fila Trainings care afișează un card de antrenare finalizată

Fiecare card de antrenare afișează:

  • Website URL (Adresa URL a site-ului web) și numărul de pagini antrenate
  • Insigna de stare - Scanning links (Scanare linkuri), Awaiting links selection (Se așteaptă selectarea linkurilor), Training (Antrenare) sau Training completed (Antrenare finalizată)
  • Bara de progres - vizibilă în timpul scanării sau antrenării active
  • Marcajul temporal al ultimei actualizări

Vizualizarea detaliilor antrenării

Faceți clic pe butonul More details (Mai multe detalii) de pe orice card de antrenare pentru a extinde panoul complet de configurare.

Card de antrenare cu butonul More details evidențiat

Panoul de detalii prezintă toți parametrii utilizați pentru acea antrenare, inclusiv tiparele de filtrare URL, setările de filtrare a conținutului, regulile de includere/excludere a elementelor și marcajele temporale de creare.


Anularea unei antrenări

Un buton roșu Cancel (Anulare) apare pe fiecare card de antrenare care este în curs de desfășurare (în etapa de scanare sau antrenare). Faceți clic pe acesta pentru a opri imediat procesul. Orice date colectate până în acel moment sunt anulate, iar cardul de antrenare este eliminat.