Когато стартирате обучение от уебсайт, ChatLab обработва всичко на сървъра. Можете да отваряте други страници, да затворите раздела на браузъра или да излезете напълно от профила си - обучението продължава, докато не приключи.
Как работи
Обучението във фонов режим е винаги активно. Не е необходимо да включвате нищо. Всеки потребител на всеки план го получава автоматично.
Когато щракнете върху Start scanning the website (Започнете сканирането на уебсайта) в диалоговия прозорец за ново обучение, системата започва да сканира и обработва съдържанието на Вашия уебсайт от страна на сървъра. Диалогов прозорец за потвърждение показва, че обучението е започнало и можете спокойно да напуснете страницата.
Ако останете на страницата, на картата на обучението се появяват актуализации за напредъка в реално време - включително броят на сканираните връзки и общият брой събрани знаци за обучение до момента.
Известия по имейл
Активирайте превключвателя Email me when training is finished or needs my attention (Изпратете ми имейл, когато обучението завърши или изисква моето внимание), когато създавате ново обучение от уебсайт. След като го активирате, въведете имейл адреса, на който искате да получавате известия.
Ще получите имейл, когато:
- Обучението завърши успешно
- Системата изисква Вашето внимание (например ако сте избрали да посочите отделни URL адреси)
- Възникне грешка по време на обучението
Превключвателят е активиран по подразбиране и е предварително попълнен с имейл адреса на Вашия акаунт.
Избиране на отделни URL адреси
По подразбиране ChatLab се обучава върху всички страници, които открие по време на сканирането. Ако предпочитате първо да прегледате и изберете конкретни страници, активирайте превключвателя I want to select individual urls for training after scanning the website (Искам да избера отделни URL адреси за обучение след сканирането на уебсайта).
Когато тази опция е включена:
- Системата сканира уебсайта и събира всички открити страници
- Обучението спира на етап Awaiting links selection (Очаква се избор на връзки)
- Получавате известие по имейл (ако е активирано), че е необходимо Вашето внимание
- Върнете се на страницата за обучение и изберете кои URL адреси да включите
- Щракнете върху Start the Training (Стартирайте обучението), за да продължите само с избраните страници
Проследяване на напредъка на обучението
Отидете на Training > Links (Обучение > Връзки) и преминете към раздела Trainings (Обучения), за да видите всички Ваши задачи за обучение от уебсайт.
Всяка карта на обучение показва:
- Website URL (URL адрес на уебсайта) и брой обучени страници
- Значка за статус - Scanning links, Awaiting links selection, Training или Training completed
- Лента за напредък - видима по време на активно сканиране или обучение
- Времево клеймо на последната актуализация
Преглед на подробностите за обучението
Щракнете върху бутона More details (Повече подробности) на всяка карта за обучение, за да разгънете пълния панел за конфигурация.
Панелът с подробности показва всички параметри, използвани за това обучение, включително шаблони за филтриране на URL адреси, настройки за филтриране на съдържанието, правила за включване/изключване на елементи и времеви клейма за създаване.
Отмяна на обучение
Червен бутон Cancel (Отказ) се показва на всяка карта за обучение, която в момента е в ход (по време на етапа на сканиране или обучение). Щракнете върху него, за да спрете процеса незабавно. Всички данни, събрани до този момент, се изчистват и картата на обучението се премахва.