Centrum nápovědy
Danger Zone

Smazání vašich dat

Poslední aktualizace:

Záložka Danger Zone (Nebezpečná zóna) vám umožňuje spravovat dobu uchovávání dat a trvale mazat konverzace nebo leady pro konkrétního chatbota. Tyto akce jsou nevratné, proto postupujte opatrně.

K těmto nastavením se dostanete tak, že otevřete svého chatbota a kliknete na záložku Danger Zone.

Navigační záložky bota se záložkou Danger Zone

Nastavení uchovávání konverzací

Můžete nastavit, jak dlouho se bude historie konverzací uchovávat, než dojde k jejímu automatickému smazání. Dobu uchovávání lze nastavit v rozmezí 30 až 180 dnů v krocích po 10 dnech (výchozí hodnota: 30 dnů).

  1. V sekci Conversations (Konverzace) posuňte jezdec Conversation history retention (days) (Uchovávání historie konverzací (dny)) na požadovanou hodnotu.

  2. Klikněte na Save Changes (Uložit změny).

Konverzace starší než nastavené období se trvale odstraňují na denní bázi, aby byla zajištěna správa dat a soulad s předpisy. Maximální doba uchovávání je 180 dnů - konverzace starší než 180 dnů se mažou automaticky vždy, bez ohledu na vaše nastavení.

Smazání všech konverzací

Chcete-li okamžitě smazat všechny konverzace tohoto chatbota:

  1. V sekci Conversations klikněte na Delete conversations history now (Smazat historii konverzací nyní).

Sekce konverzací s jezdcem uchovávání a tlačítkem pro smazání

  1. Zobrazí se výzva k potvrzení. Pokračujte kliknutím na Yes (Ano).

Potvrzovací dialog|width=40

Všechny konverzace, včetně zpráv z live chatu, se trvale vymažou. Tuto akci nelze vrátit zpět.

Nastavení uchovávání leadů

Můžete nastavit, jak dlouho se budou shromážděná data leadů uchovávat, než dojde k jejich automatickému smazání. Dobu uchovávání lze nastavit v rozmezí 30 až 180 dnů v krocích po 10 dnech (výchozí hodnota: 30 dnů).

  1. V sekci Leads (Leady) posuňte jezdec Leads retention (Uchovávání leadů) na požadovanou hodnotu.

  2. Klikněte na Save Changes.

Data leadů starší než nastavené období se trvale odstraňují na denní bázi. Stejně jako u konverzací se leady starší než 180 dnů mažou automaticky vždy, aby byl zajištěn soulad s předpisy o ochraně osobních údajů.

Smazání všech leadů

Chcete-li okamžitě smazat všechny shromážděné leady pro tohoto chatbota:

  1. V sekci Leads klikněte na Delete lead data now (Smazat data leadů nyní).

Sekce leadů s jezdcem uchovávání a tlačítkem pro smazání

  1. Po zobrazení výzvy svou volbu potvrďte. Veškerá data leadů pro tohoto chatbota se trvale odstraní.

Nastavení uchovávání e-mailových zpráv

Máte-li připojený e-mailový účet přes Email Copilot, můžete nastavit, jak dlouho se budou e-maily uchovávat. Dobu uchovávání lze nastavit v rozmezí 1 až 10 dnů (výchozí hodnota: 1 den). Na jeden účet se ukládá maximálně 500 e-mailů - starší e-maily se odstraní i v případě, že jsou ještě v rámci doby uchovávání.

Pokud ještě nemáte připojený žádný e-mailový účet, sekce Email Messages (E-mailové zprávy) se zobrazí zašedlá s upozorněním „Configure an email account first".

  1. V sekci Email Messages posuňte jezdec Email messages retention (days) (Uchovávání e-mailových zpráv (dny)) na požadovanou hodnotu.
  2. Klikněte na Save Changes.

Smazání všech e-mailů

Chcete-li okamžitě smazat všechny uložené e-maily pro tohoto chatbota, klikněte v sekci Email Messages na Delete all emails now (Smazat všechny e-maily nyní) a potvrďte. Tuto akci nelze vrátit zpět.

Více podrobností o limitech funkce Email Copilot najdete v článku Limity, kredity a uchovávání dat.

Důležité: Záložka Danger Zone je viditelná pro vlastníka bota a pro členy týmu pozvané s přístupem FULL. Členové týmu s přístupem LIMITED ji nevidí. Více o úrovních přístupu se dozvíte v článku Zvaní administrátorů.

Smazání vašeho účtu

Chcete-li trvale smazat celý svůj účet ChatLab a veškerá související data, můžete tak učinit v Account Settings (Nastavení účtu).

  1. V horním navigačním panelu klikněte na Account Settings.

  2. Vyberte User Account Settings (Uživatelská nastavení účtu).

  3. Klikněte na tlačítko Delete account (Smazat účet).

  4. Zobrazí se výzva k potvrzení s upozorněním, že tato akce je nevratná. Pokračujte kliknutím na Yes.

Smazáním účtu trvale odstraníte:

  • Všechny své chatboty a jejich konfigurace
  • Veškerá trénovací data a obsah znalostní báze
  • Celou historii konverzací
  • Všechny shromážděné leady
  • Všechny připojené e-mailové účty a uložené e-maily
  • Své aktivní předplatné (bez nároku na vrácení peněz za zbývající období)
  • Své přihlašovací údaje k ChatLabu

Tuto akci nelze vrátit zpět. Pokud máte placené předplatné, okamžitě se zruší a za zbývající zúčtovací období vám nebudou vráceny žádné peníze.

Související články