Hjälpcenter
Anpassa din chatbot

Pausa och återaktivera chattbotar

Senast uppdaterad:

Du kan pausa din chatbot när som helst utan att förlora några inställningar eller träningsdata. När den är pausad förblir chatboten fullt konfigurerad men visas inte på din webbplats, även om installationskoden fortfarande finns kvar.

Så pausar du din chatbot

  1. Gå till din chatbot (Chatbots > Select Bot > Overview (Chatbotar > Välj bot > Översikt)).

  2. Leta upp raden Status och klicka på Pause (Pausa).

Fliken Overview som visar länken Pause

Statusen ändras från Active (Aktiv) till Paused (Pausad) och chatboten slutar omedelbart att svara besökare på din webbplats.

Återaktivera din chatbot

  1. Gå till din pausade chatbot (Chatbots > Select Bot > Overview).

  2. Leta upp raden Status och klicka på Unpause (Återaktivera).

Fliken Overview som visar länken Unpause

Chatboten återställs direkt - alla inställningar, träningsdata och konversationshistorik finns kvar.

Automatisk pausning

Systemet kan automatiskt pausa din chatbot om du nedgraderar din prenumerationsplan och chatboten överskrider gränserna för den nya planen. Detta sker när:

  • Mängden träningsdata överskrider gränsen för din nuvarande plan.
  • Det totala antalet aktiva chatbotar överskrider det tillåtna maxantalet.
  • Antalet träningslänkar överskrider det tillåtna maxantalet.

Så åtgärdar du automatisk pausning

När en chatbot pausas automatiskt på grund av överskridna gränser är alternativet Unpause dolt tills problemet har åtgärdats. För att återaktivera:

  1. Kontrollera vilka gränser som har överskridits - håll muspekaren över informationsikonen bredvid den pausade statusen för mer information.
  2. Justera din chatbots inställningar så att de matchar din nuvarande plan (minska träningsdata, ta bort länkar eller radera oanvända botar).
  3. När du håller dig inom gränserna visas länken Unpause igen under fliken Overview.