Коли у вас є кілька операторів підтримки, які мають обробляти запити в чаті наживо, вам потрібно надати доступ до чатбота кожному оператору та налаштувати сповіщення, щоб відповідні спеціалісти отримували сповіщення. У цій статті описано повний процес налаштування.
Огляд
Робочий процес для кількох операторів складається з трьох частин:
- Надати доступ до чатбота кожному оператору через вкладку Team
- Кожен оператор налаштовує свій профіль (ім'я та аватар) у Account Settings
- Налаштувати сповіщення, щоб кожен оператор отримував сповіщення лише щодо тих чатботів, які він веде
Крок 1: Надання доступу до чатбота операторам
Виберіть свій чатбот і перейдіть на вкладку Team (Команда). Натисніть Invite Team Member (Запросити учасника команди), щоб відкрити модальне вікно запрошення.
Введіть адресу електронної пошти оператора, виберіть рівень доступу та натисніть Invite (Запросити).
- Доступу Limited (Обмежений) достатньо для операторів, яким потрібно лише відповідати в чатах наживо та переглядати історію розмов
- Доступ Full (Повний) також дозволяє редагувати налаштування чатбота та навчальні дані
Запрошений користувач повинен мати обліковий запис ChatLab. Якщо в нього його ще немає, він може зареєструватися безкоштовно. Щойно він прийме запрошення, він автоматично почне отримувати сповіщення Live Chat для спільного чатбота.
Повторіть цей крок для кожного оператора, якого ви хочете додати.
Крок 2: Налаштування профілю оператора
Кожен оператор має налаштувати своє відображуване ім'я та аватар, щоб відвідувачі розуміли, з ким вони спілкуються. Це робиться індивідуально кожним оператором у власному обліковому записі.
Перейдіть до Account Settings (Налаштування облікового запису) > Live Chat User Settings (Налаштування користувача Live Chat). Введіть ім'я або псевдонім і, за бажанням, завантажте власний аватар.
Натисніть Update Live Chat User Settings (Оновити налаштування користувача Live Chat), щоб зберегти зміни. Ім'я та аватар з'являються у віджеті чату, коли оператор відповідає під час сесії чату наживо, а також відображаються в історії розмов (chatlogs).
Якщо оператор не встановить власне ім'я та аватар, замість них відображатимуться "Admin" і стандартна піктограма навушників.
Крок 3: Налаштування сповіщень
За замовчуванням кожен користувач, який має доступ до чатбота (як власник або як запрошений учасник команди), отримує сповіщення Live Chat щодо цього чатбота. Ви можете змінити це для кожного окремого чатбота.
Перейдіть до Account Settings > Live Chat Notifications (Сповіщення Live Chat). У розділі Individual Chatbot Notifications (Окремі сповіщення для чатботів) увімкніть або вимкніть сповіщення для кожного чатбота. Натисніть Save Live Chat notification preferences (Зберегти налаштування сповіщень Live Chat) після внесення змін.
Це дозволяє:
- Делегувати конкретних чатботів певним операторам, вимкнувши власні сповіщення та залишивши їх увімкненими для призначених спеціалістів
- Розподілити обов'язки у вашій команді, щоб кожен оператор відстежував лише тих чатботів, за яких він відповідає
- Залишити сповіщення увімкненими для всіх чатботів, якщо кожен оператор має мати змогу відповідати на будь-який вхідний запит у чаті наживо
Кожен оператор керує власними налаштуваннями сповіщень незалежно, тому зміни, внесені одним учасником команди, не впливають на інших.
Сповіщення у браузері
Для отримання сповіщень на робочому столі в реальному часі зі звуком кожен оператор також має натиснути Enable browser notifications (Увімкнути сповіщення у браузері) на тій самій сторінці. Це гарантує отримання миттєвого сповіщення, коли відвідувач запитує чат наживо або надсилає повідомлення.
Пов'язані статті
- Live Chat - як увімкнути чат наживо, налаштувати розклад та змінити текст повідомлень
- Керування вхідними розмовами Live Chat - як відповідати на запити в чаті наживо з панелі історії розмов
- Запрошення адміністраторів - докладний посібник із надання доступу до чатбота учасникам команди