Når du starter en træning af et website, behandler ChatLab alt på serveren. Du kan navigere til andre sider, lukke browserfanen eller logge helt ud - træningen fortsætter, indtil den er færdig.
Sådan fungerer det
Baggrundstræning er altid slået til. Der er intet, der skal aktiveres. Alle brugere på alle abonnementer får det automatisk.
Når du klikker på Start scanning the website (Start scanning af websitet) i dialogboksen for ny træning, begynder systemet at scanne og behandle dit websiteindhold på serversiden. En bekræftelsesdialog bekræfter, at træningen er startet, og at du roligt kan forlade siden.
Hvis du bliver på siden, vises opdateringer om status i realtid på træningskortet - herunder antallet af scannede links og det samlede antal træningstegn (training characters), der er indsamlet indtil videre.
E-mailnotifikationer
Aktivér indstillingen Email me when training is finished or needs my attention (Send mig en e-mail, når træningen er færdig eller kræver min opmærksomhed), når du opretter en ny websitetræning. Når den er aktiveret, indtaster du den e-mailadresse, hvor du ønsker at modtage notifikationer.
Du vil modtage en e-mail, når:
- Træningen er fuldført
- Systemet kræver din opmærksomhed (for eksempel hvis du har valgt at udvælge individuelle URL-adresser)
- Der opstår en fejl under træningen
Indstillingen er som standard aktiveret og udfyldt på forhånd med din kontos e-mailadresse.
Valg af individuelle URL-adresser
Som standard træner ChatLab på alle sider, der findes under scanningen. Hvis du foretrækker at gennemgå og udvælge specifikke sider først, skal du aktivere indstillingen I want to select individual urls for training after scanning the website (Jeg vil vælge individuelle webadresser til træning efter scanning af websitet).
Når denne mulighed er aktiveret:
- Systemet scanner websitet og indsamler alle fundne sider
- Træningen sættes på pause ved statussen Awaiting links selection (Afventer valg af links)
- Du modtager en e-mailnotifikation (hvis aktiveret) om, at din opmærksomhed er påkrævet
- Vend tilbage til træningssiden, og vælg, hvilke URL-adresser der skal inkluderes
- Klik på Start the Training (Start træningen) for at fortsætte med udelukkende de valgte sider
Overvågning af træningsstatus
Gå til Training > Links (Træning > Links), og skift til fanen Trainings (Træninger) for at se alle dine websitetræningsopgaver.
Hvert træningskort viser:
- Website URL og antallet af trænede sider
- Status badge (Statusmærke) - Scanning links (Scanner links), Awaiting links selection (Afventer valg af links), Training (Træner) eller Training completed (Træning fuldført)
- Progress bar (Statuslinje) - synlig under aktiv scanning eller træning
- Timestamp (Tidsstempel) for den seneste opdatering
Visning af træningsdetaljer
Klik på knappen More details (Flere detaljer) på et vilkårligt træningskort for at åbne det fulde konfigurationspanel.
Detaljepanelet viser alle parametre, der blev brugt til den pågældende træning, herunder URL-filtreringsmønstre, indstillinger for indholdsfiltrering, regler for inkludering/ekskludering af elementer samt tidsstempler for oprettelse.
Annullering af en træning
En rød Cancel-knap (Annuller) vises på alle træningskort, der er i gang i øjeblikket (under scannings- eller træningsstadiet). Klik på den for at stoppe processen med det samme. Alle data, der allerede er indsamlet indtil det tidspunkt, kasseres, og træningskortet fjernes.