Centar za pomoć
Nalog i podaci

Brisanje vašeg chatbota

Poslednje ažuriranje:

Brisanjem chatbota uklanjate chatbot i sve povezane radne podatke. Korisnicima nije dostupna opcija za poništavanje ove radnje. Izvezite sve razgovore ili lidove koji su Vam potrebni pre nego što nastavite; čišćenje pojedinih povezanih servisa obrađuje se zasebno.

Šta se briše

Kada izbrišete chatbot, trajno se uklanjaju sledeći podaci:

  • Skupovi podataka za treniranje (sadržaj veb-sajta, datoteke, pitanja i odgovori, tekstualni unosi)
  • Istorija razgovora i rezimea
  • Prikupljeni lidovi
  • Pozivnice za deljenje i timski pristup
  • Postavke i konfiguracija chatbota

Kako izbrisati chatbot

  1. Otvorite svoj chatbot i kliknite na karticu Danger Zone (Opasna zona).

Kartice navigacije bota sa istaknutom opcijom Danger Zone

  1. Pomerite stranicu nadole do odeljka Delete chatbot (Izbriši chatbot) i kliknite na Delete chatbot.

Odeljak Delete chatbot sa istaknutim dugmetom Delete chatbot

  1. Prikazuje se upit za potvrdu. Kliknite na Yes (Da) da biste trajno izbrisali chatbot.

Dijalog za potvrdu sa istaknutim dugmetom Yes

Nakon uspešnog brisanja, bićete preusmereni na listu botova. Proverite da li se chatbot više ne nalazi na listi, a zatim uklonite njegov instalacioni kod sa svog veb-sajta. Brisanje chatbota ne otkazuje pretplatu na Vaš nalog. Spoljnim kopijama, kao što su izvezene datoteke ili podaci koji su prethodno poslati u drugi sistem, potrebno je upravljati zasebno.

Važno: Samo vlasnik chatbota može da izbriše chatbot. Članovi tima sa nivoom pristupa FULL mogu videti Danger Zone, ali brisanje može izvršiti isključivo vlasnik. Članovi tima sa nivoom pristupa LIMITED uopšte ne vide ovu karticu. Saznajte više o nivoima pristupa u članku Pozivanje administratora.

Povezani članci