Centar za pomoć
Prilagođavanje Vašeg chatbota

Pauziranje i aktiviranje chatbotova

Poslednje ažuriranje:

Možete pauzirati svog chatbota u bilo kom trenutku bez gubitka bilo kakvih podešavanja ili podataka za treniranje. Kada je pauziran, chatbot ostaje potpuno konfigurisan, ali se neće prikazivati na Vašem veb-sajtu, iako je instalacioni kod i dalje prisutan.

Kako da pauzirate svog chatbota

  1. Idite na svog chatbota (Chatbots > Select Bot > Overview (Chatboti > Izaberite bota > Pregled)).

  2. Pronađite red Status i kliknite na Pause (Pauziraj).

Kartica Overview koja prikazuje link Pause

Status se menja iz Active (Aktivan) u Paused (Pauziran) i chatbot odmah prestaje da odgovara posetiocima na Vašem veb-sajtu.

Ponovno aktiviranje chatbota

  1. Idite na svog pauziranog chatbota (Chatbots > Select Bot > Overview).

  2. Pronađite red Status i kliknite na Unpause (Nastavi).

Kartica Overview koja prikazuje link Unpause

Chatbot se odmah vraća u funkciju - sva podešavanja, podaci za treniranje i istorija razgovora ostaju sačuvani.

Automatsko pauziranje

Sistem može automatski pauzirati Vašeg chatbota kada pređete na niži plan pretplate, a chatbot premašuje ograničenja novog plana. To se dešava kada:

  • Količina podataka za treniranje premašuje ograničenje Vašeg trenutnog plana.
  • Ukupan broj aktivnih chatbota premašuje dozvoljeni maksimum.
  • Broj linkova za treniranje prevazilazi dozvoljeni maksimum.

Kako da rešite automatsko pauziranje

Kada je chatbot automatski pauziran zbog prekoračenja ograničenja, opcija Unpause je skrivena sve dok se problem ne reši. Da biste ga ponovo aktivirali:

  1. Proverite koja su ograničenja prekoračena - postavite kursor iznad ikonice sa informacijama pored statusa pauziranja za detalje.
  2. Prilagodite podešavanja svog chatbota kako bi bila u skladu sa Vašim trenutnim planom (smanjite podatke za treniranje, uklonite linkove ili obrišite nekorišćene botove).
  3. Čim budete u okviru ograničenja, link Unpause će se ponovo pojaviti na kartici Overview.