Fliken Danger Zone (riskzon) låter dig hantera lagringsperioder för data och permanent radera konversationer eller leads för en specifik chattbot. Dessa åtgärder kan inte ångras, så gå försiktigt fram.
För att komma åt dessa inställningar öppnar du din chattbot och klickar på fliken Danger Zone.
Exportera alla konversationer eller leads du behöver innan du raderar dem. Kontroller för datalagring och radering stöder din datahanteringsprocess, men uppfyller inte i sig själva juridisk efterlevnad. Exporterade filer, din anslutna e-postbrevlåda och data som redan levererats till externa integrationer behöver hanteras separat. Dessa instruktioner lovar inte omedelbar radering av varje säkerhetskopia eller juridiskt bevarad post.
Conversation Retention Settings
Du kan konfigurera hur länge konversationshistorik ska sparas innan den raderas automatiskt. Lagringsperioden kan ställas in mellan 30 och 180 dagar i steg om 10 dagar (standard: 30 dagar).
-
I avsnittet Conversations (konversationer) drar du reglaget Conversation history retention (days) (lagring av konversationshistorik (dagar)) till önskat värde.
-
Klicka på Save Changes (spara ändringar).
Konversationer vars senaste uppdatering är äldre än den konfigurerade perioden tas bort av det dagliga rensningsjobbet. Den längsta perioden som erbjuds av denna inställning är 180 dagar.
Delete All Conversations
För att omedelbart radera alla konversationer för denna chattbot:
- I avsnittet Conversations klickar du på Delete conversations history now (radera konversationshistorik nu).
- En bekräftelseruta visas. Klicka på Yes (ja) för att fortsätta.
Alla konversationer, inklusive meddelanden från livechatt, raderas permanent. Denna åtgärd kan inte ångras.
När du ser bekräftelsen om att det lyckades öppnar du Chatlogs (chattloggar) och uppdaterar sidan för att kontrollera resultatet.
Lead Data Retention Settings
Du kan konfigurera hur länge insamlade leadsdata ska sparas innan de raderas automatiskt. Lagringsperioden kan ställas in mellan 30 och 180 dagar i steg om 10 dagar (standard: 30 dagar).
-
I avsnittet Leads drar du reglaget Leads retention (lagring av leads) till önskat värde.
-
Klicka på Save Changes.
Leadsdata som är äldre än den konfigurerade perioden raderas permanent varje dag. Den längsta perioden som erbjuds av denna inställning är 180 dagar.
Delete All Leads
För att omedelbart radera alla insamlade leads för denna chattbot:
- I avsnittet Leads klickar du på Delete lead data now (radera leadsdata nu).
- Bekräfta ditt val när du uppmanas till det. Alla leadsdata för denna chattbot raderas permanent.
Email Messages Retention Settings
Om du har ett e-postkonto anslutet via Email Copilot kan du konfigurera hur länge ChatLabs sparade e-postkopior ska behållas. Lagringsperioden kan ställas in mellan 1 och 10 dagar (standard: 1 dag). Maximalt 500 e-postmeddelanden lagras per konto - äldre e-postmeddelanden tas bort även om de faller inom lagringsperioden.
Om inget e-postkonto är anslutet ännu visas avsnittet Email Messages (e-postmeddelanden) nedtonat med meddelandet "Configure an email account first".
- I avsnittet Email Messages drar du reglaget Email messages retention (days) (lagring av e-postmeddelanden (dagar)) till önskat värde.
- Klicka på Save Changes.
Delete All Emails
För att omedelbart radera alla lagrade e-postmeddelanden för denna chattbot klickar du på Delete all emails now (radera alla e-postmeddelanden nu) i avsnittet Email Messages och bekräftar. Denna åtgärd kan inte ångras.
För mer information om begränsningar i Email Copilot, se Limits, Credits and Retention.
Viktigt: Fliken Danger Zone är synlig för botägaren och för teammedlemmar som bjudits in med behörigheten FULL (fullständig åtkomst). Teammedlemmar med behörigheten LIMITED (begränsad åtkomst) ser den inte. Läs mer om åtkomstnivåer i Inviting administrators.
Deleting Your Account
Om du permanent vill radera hela ditt ChatLab-konto och all tillhörande data kan du göra det från Account Settings (kontoinställningar).
-
Klicka på Account Settings i det övre navigeringsfältet.
-
Välj User Account Settings (användarkontoinställningar).
-
Klicka på knappen Delete account (radera konto).
-
En bekräftelse visas som varnar för att denna åtgärd inte kan ångras. Klicka på Yes för att fortsätta.
När du raderar ditt konto tas följande bort permanent:
- Alla dina chattbotar och deras konfigurationer
- All träningsdata och innehåll i kunskapsbasen
- All konversationshistorik
- Alla insamlade leads
- Alla anslutna e-postkonton och lagrade e-postmeddelanden
- Uppsägning av din aktiva prenumeration
- Dina inloggningsuppgifter till ChatLab
Denna åtgärd kan inte ångras. Läs varningen om prenumeration och utebliven återbetalning i bekräftelsedialogen innan du fortsätter. Kontoradering är mer omfattande än att radera en enskild chattbot, vilket inte avslutar din prenumeration.
Related Articles
- Deleting your chatbot - ta bort en enskild chattbot och all dess data permanent
- Email Copilot - Limits, Credits and Retention
- Lead Collection